THERNLUNDS – FRÅGOR OCH SVAR

Med anledning av Thernlunds Modehus AB:s konkurs kontaktas konkursförvaltningen nu av ett stort antal kunder som har frågor som rör konkursen. Vi har sammanställt de vanligast förekommande frågorna och svaren nedan. Det snabbaste sättet att få svar på din fråga är att kontrollera om din fråga besvarats nedan innan du kontaktar oss.

Tar ni fortfarande emot presentkort eller tillgodokvitton?

Svar: Nej, presentkort och tillgodokvitton som inhandlats före konkursutbrottet kan inte längre användas i Thernlunds butiker.

Du kan framställa krav till konkursboet om att få tillbaka dina pengar. Kravet kommer enligt lag att behandlas som en oprioriterad fordran. Möjligheterna för att få tillbaka delar av en oprioriterad fordran i konkurs är ofta mycket begränsad. Maila in dina anspråk till info@carler.se tillsammans med kopia på tillgodokvitto respektive kvitto på inköpt presentkort och/eller presentkortsnummer. Skriv även namn och fullständig adress i mailet.

Eventuella presentkort som sålts efter konkursutbrottet, den 27 december 2019 kl. 16:44, kan användas föra att handla i Thernlunds butiker under utförsäljningen.

Vad gäller under konkursutförsäljningen?

Svar: Under konkursutförsäljningen erbjuder vi inte öppet köp, bytesrätt eller någon garanti.

Vilka butiker är öppna?

Svar: De öppna butikerna är för närvarande butiken i Nacka Forum, Bromma Blocks, Sollentuna Centrum, Lidingö Herr, Täby C, Mall of Scandinavia och Stockholm Globen. Butikerna har öppet i enlighet med vanliga öppettider.

Notera att butiker kan stängas med mycket kort eller ingen förvarning. Butiker som inte anges i listan stängdes före eller i anslutning till konkursutbrottet och håller alltså inte öppet.

Vad gäller för garanti och reklamationer från innan konkursutbrottet?

Svar: Garanti och reklamationer avseende köp gjorda före konkursutbrottet den 27 december 2019 accepteras inte i Thernlunds butiker. För reklamationer av felaktiga produkter kan du försöka vända dig direkt till tillverkaren av den felaktiga produkten med stöd av 46 § konsumentköplagen. Du kan också framställa krav direkt till konkursboet och bevaka en fordran i konkursen. Godtagbara garanti- och reklamationsärenden behandlas i konkursen som oprioriterade fordringar enligt lag. Chansen att få tillbaka delar av en oprioriterad fordran är ofta mycket begränsad. Maila in dina anspråk till info@carler.se tillsammans med kvitto på inköpt produkt och fotografier på felet som ligger till grund för reklamationen. Skriv även namn och fullständig adress i mailet.

Jag har gjort ett onlineköp men inte fått min vara eller returnerat en vara köpt online men inte fått tillbaka mina pengar. Vad gäller?

Svar: Onlineförsäljningen stängdes ner kort tid efter konkursutbrottet.

För ordrar levererade från Thernlunds till och med 27/12 och tidigare får vi tyvärr inte erbjuda bytes- eller returmöjlighet, med anledning av konkursen.

För ordrar levererade från Thernlunds efter den 27/12, dvs. efter konkursutbrottet ges konsumenten rätt enligt lagen om distansavtal, dvs. öppet köp och bytesrätt i 14 dagar.

Om du har ett krav, ex. att du har betalat en vara som du inte har fått eller skickat tillbaka en vara men inte fått en återbetalning, så kan du framställa krav till konkursboet om att få tillbaka dina pengar. Kravet kommer enligt lag att behandlas som en oprioriterad fordran i konkursen.

Chansen att få tillbaka delar av en oprioriterad fordran är ofta mycket begränsad. Maila in dina anspråk till info@carler.se tillsammans med kvitto på köpet/orderbekräftelse och kvitto på att varan som har returnerats. Skriv även namn och fullständig adress i mailet.

Konkursförvaltningen för Thernlunds Modehus AB

Advokatfirman Carler

iCell AB i konkurs

 

iCell AB (Publ), 556700-6167, bedriver tillverkning och försäljning av miljöcertifierat isoleringsmaterial i cellulosa i en fabrik i Älvdalen. Bolaget försattes i konkurs vid Stockholms tingsrätt den 24 oktober 2019. Konkursförvaltare är advokat Mats Emthén vid Advokatfirman Carler.

 

Konkursboet har för avsikt att överlåta verksamheten inklusive den fastighet som verksamheten bedrivs på. Detta kommer att ske genom ett nu initierat anbudsförfarande. Mer information om anbudsförfarandet och iCell finns här:

iCell Prospekt

 

Skriftliga anbud ska vara konkursförvaltningen tillhanda senast torsdagen den 7 november 2019. För att lämna ett anbud eller boka visning av fabriken m.m., vänligen kontakta Totte Kahn: totte.kahn@carler.se.

 

Konkursförvaltningen

 

Sundsberg Club-bolagen i konkurs

Tre bolag kopplade till fastighetsprojektet Sundsberg Club i Finland har försatts i konkurs den 17 juni 2019. Konkursförvaltare är Nils Åberg. Konkursförvaltningen har satt upp en enkel hemsida för löpande information i konkurserna. Vänligen besök hemsidan för ytterligare information.

 

Anbudsunderlag Spring Studio AB i konkurs

Den 12 juli 2019 försattes Spring Studio AB, 556717-8776, i konkurs. Konkursboet hanteras av Advokatfirman Carler genom konkursförvaltaren David Rutegård. Bolaget var fram till konkursen verksamt inom uthyrning av studio för fotografering, film och event samt uthyrning av fotografisk utrustning.

 

För mer information om anbudsförfarandet, se anbudsunderlag Spring Studio AB inklusive bilaga 1 med förteckning över inventarier.

INEX Internationell Exergi AB i konkurs

Den 5 juli 2019 försattes INEX Internationell Exergi AB, 556848-3910, i konkurs. Konkursboet hanteras av Advokatfirman Carler genom konkursförvaltaren David Rutegård.

För mer information om anbudsförfarandet, se anbudsunderlag  inklusive bilaga 1 med förteckning över inventarier.

Anbudsunderlag

Bilaga 1

 

 

 

 

JC – FRÅGOR OCH SVAR

Advokatfirman Carler får in många frågor med anledning av JC Sverige AB:s konkurs. Vi har sammanställt de vanligaste frågorna och svaren nedan. Det snabbaste sättet att få svar på din fråga är att kontrollera om din fråga besvaras nedan innan du kontaktar oss.

 

Vi kommer att uppdatera denna information löpande med ytterligare frågor och svar.

 

 

Tar ni fortfarande emot presentkort eller tillgodokvitton?

Svar: Nej, presentkort och tillgodokvitton kan inte längre användas i JC:s butiker.

Du kan framställa krav till konkursboet om att få tillbaka dina pengar. Kravet kommer enligt lag att behandlas som en oprioriterad fordran. Chansen att få tillbaka delar av en oprioriterad fordran är ofta mycket begränsad. Maila in dina anspråk till jc.kund@carler.se tillsammans med kopia på tillgodokvitto respektive kvitto på inköpt presentkort. Skriv även namn och fullständig adress i mailet.

Konsumentverket har även viss information om presentkort och tillgodokvitton i konkurs för konsumenter här.

 

Vad gäller under konkursutförsäljningen?

Svar: Under konkursutförsäljningen erbjuder vi inte öppet köp, bytesrätt eller någon garanti. Vi erbjuder inte heller uppläggning av kläder.

 

Vilka butiker är öppna?

 Svar: De öppna butikerna och öppettider till dessa anges på https://www.carler.se/jc-butiker-oppettider/. Notera att butiker kan stängas med mycket kort eller ingen förvarning. Butiker som inte anges i listan stängdes innan konkursutbrottet och håller alltså inte öppet.

 

Vilken rabatt gäller under konkursutförsäljningen?

 Svar: Under konkursutförsäljningen erbjuds följande rabatter:

50% rabatt på allt t.o.m. den 14 maj.

75% rabatt på allt fr.o.m. den 15 maj t.o.m. den 19 maj.

90% rabatt på allt fr.o.m. den 20 maj t.o.m. den 21 maj.

Vid eventuell försäljning av inventarier gäller det pris som anges i respektive butik, ingen extra rabatt gäller på inventarier.

 

Säljer ni butiksinventarierna, såsom symaskiner och inredning?

Svar: Under utförsäljningens gång kommer vi eventuellt att sälja inventarier, inredning och symaskiner. I så fall kommer de inventarier som är till salu att prismärkas direkt i butikerna. Vi kan ännu inte svara på från vilket datum det kan komma att vara möjligt att köpa inventarier. Vår avsikt är att uppdatera informationen här när beslut har fattats angående en eventuell utförsäljning av inventarier.

 

Vad gäller för garanti och reklamationer från innan konkursutbrottet?

 Svar: Garanti och reklamationer från innan konkursutbrottet den 25 april accepteras inte i JC:s butiker. För reklamationer av felaktiga produkter kan du försöka vända dig direkt till tillverkaren av den felaktiga produkten. Du kan också framställa krav direkt till konkursboet, som kommer att behandla godtagbara garanti- och reklamationsärenden som oprioriterade fordringar enligt lag. Chansen att få tillbaka delar av en oprioriterad fordran är ofta mycket begränsad. Maila in dina anspråk till jc.kund@carler.se tillsammans med kvitto på inköpt produkt och fotografier på felet som ligger till grund för reklamationen. Skriv även namn och fullständig adress i mailet.

 

Jag har gjort ett onlineköp men inte fått min vara eller returnerat en vara köpt online men inte fått tillbaka mina pengar. Vad gäller?

Svar: Onlineförsäljningen stängdes ner innan konkursutbrottet. Om du har ett krav, ex. att du har betalat en vara som du inte har fått eller skickat tillbaka en vara men inte fått en återbetalning, så kan du framställa krav till konkursboet om att få tillbaka dina pengar. Kravet kommer enligt lag att behandlas som en oprioriterad fordran. Chansen att få tillbaka delar av en oprioriterad fordran är ofta mycket begränsad. Maila in dina anspråk till jc.kund@carler.se tillsammans med kvitto på köpet och kvitto på att varan har returnerats. Skriv även namn och fullständig adress i mailet.

 

Var kommer Crocker att säljas efter att butikerna stängs och vad händer med butikerna?

 Svar: Vi kan inte ge ett svar på detta i dagsläget. Vi gör vårt yttersta för att Crocker ska fortsätta säljas och butikerna ska drivas vidare på något sätt. Gå gärna in på www.carler.se/nyheter där vi har som målsättning att publicera information.

 

Vad gäller för mig som konsument i samband med JC:s konkurs?

 Svar: Det beror på vilka krav du har gentemot JC, exempelvis om det rör sig om ett garantiärende eller ett outnyttjat presentkort. Konsumentverket har viss information om JC:s konkurs på följande länk:

https://www.hallakonsument.se/aktuellt/2019/kladkedjan-jc-har-gatt-i-konkurs—har-ar-dina-rattigheter/

 

Advokatfirman Carler

Advokatfirman Carler bjuder in till frukostseminarium

Fastighetsgruppen på Advokatfirman Carler informerar om rättsutvecklingen och de senaste trenderna avseende andrahandsupplåtelser av bostadsrättslägenheter den 24 maj 2019 kl. 8.30  på Kungsgatan 30, 2 tr.

Är du intresserad av delta? Anmäl dig till: info@carler.se