INEX Internationell Exergi AB i konkurs

Den 5 juli 2019 försattes INEX Internationell Exergi AB, 556848-3910, i konkurs. Konkursboet hanteras av Advokatfirman Carler genom konkursförvaltaren David Rutegård.

För mer information om anbudsförfarandet, se anbudsunderlag  inklusive bilaga 1 med förteckning över inventarier.

Anbudsunderlag

Bilaga 1

 

 

 

 

JC – FRÅGOR OCH SVAR

Advokatfirman Carler får in många frågor med anledning av JC Sverige AB:s konkurs. Vi har sammanställt de vanligaste frågorna och svaren nedan. Det snabbaste sättet att få svar på din fråga är att kontrollera om din fråga besvaras nedan innan du kontaktar oss.

 

Vi kommer att uppdatera denna information löpande med ytterligare frågor och svar.

 

 

Tar ni fortfarande emot presentkort eller tillgodokvitton?

Svar: Nej, presentkort och tillgodokvitton kan inte längre användas i JC:s butiker.

Du kan framställa krav till konkursboet om att få tillbaka dina pengar. Kravet kommer enligt lag att behandlas som en oprioriterad fordran. Chansen att få tillbaka delar av en oprioriterad fordran är ofta mycket begränsad. Maila in dina anspråk till jc.kund@carler.se tillsammans med kopia på tillgodokvitto respektive kvitto på inköpt presentkort. Skriv även namn och fullständig adress i mailet.

Konsumentverket har även viss information om presentkort och tillgodokvitton i konkurs för konsumenter här.

 

Vad gäller under konkursutförsäljningen?

Svar: Under konkursutförsäljningen erbjuder vi inte öppet köp, bytesrätt eller någon garanti. Vi erbjuder inte heller uppläggning av kläder.

 

Vilka butiker är öppna?

 Svar: De öppna butikerna och öppettider till dessa anges på https://www.carler.se/jc-butiker-oppettider/. Notera att butiker kan stängas med mycket kort eller ingen förvarning. Butiker som inte anges i listan stängdes innan konkursutbrottet och håller alltså inte öppet.

 

Vilken rabatt gäller under konkursutförsäljningen?

 Svar: Under konkursutförsäljningen erbjuds följande rabatter:

50% rabatt på allt t.o.m. den 14 maj.

75% rabatt på allt fr.o.m. den 15 maj t.o.m. den 19 maj.

90% rabatt på allt fr.o.m. den 20 maj t.o.m. den 21 maj.

Vid eventuell försäljning av inventarier gäller det pris som anges i respektive butik, ingen extra rabatt gäller på inventarier.

 

Säljer ni butiksinventarierna, såsom symaskiner och inredning?

Svar: Under utförsäljningens gång kommer vi eventuellt att sälja inventarier, inredning och symaskiner. I så fall kommer de inventarier som är till salu att prismärkas direkt i butikerna. Vi kan ännu inte svara på från vilket datum det kan komma att vara möjligt att köpa inventarier. Vår avsikt är att uppdatera informationen här när beslut har fattats angående en eventuell utförsäljning av inventarier.

 

Vad gäller för garanti och reklamationer från innan konkursutbrottet?

 Svar: Garanti och reklamationer från innan konkursutbrottet den 25 april accepteras inte i JC:s butiker. För reklamationer av felaktiga produkter kan du försöka vända dig direkt till tillverkaren av den felaktiga produkten. Du kan också framställa krav direkt till konkursboet, som kommer att behandla godtagbara garanti- och reklamationsärenden som oprioriterade fordringar enligt lag. Chansen att få tillbaka delar av en oprioriterad fordran är ofta mycket begränsad. Maila in dina anspråk till jc.kund@carler.se tillsammans med kvitto på inköpt produkt och fotografier på felet som ligger till grund för reklamationen. Skriv även namn och fullständig adress i mailet.

 

Jag har gjort ett onlineköp men inte fått min vara eller returnerat en vara köpt online men inte fått tillbaka mina pengar. Vad gäller?

Svar: Onlineförsäljningen stängdes ner innan konkursutbrottet. Om du har ett krav, ex. att du har betalat en vara som du inte har fått eller skickat tillbaka en vara men inte fått en återbetalning, så kan du framställa krav till konkursboet om att få tillbaka dina pengar. Kravet kommer enligt lag att behandlas som en oprioriterad fordran. Chansen att få tillbaka delar av en oprioriterad fordran är ofta mycket begränsad. Maila in dina anspråk till jc.kund@carler.se tillsammans med kvitto på köpet och kvitto på att varan har returnerats. Skriv även namn och fullständig adress i mailet.

 

Var kommer Crocker att säljas efter att butikerna stängs och vad händer med butikerna?

 Svar: Vi kan inte ge ett svar på detta i dagsläget. Vi gör vårt yttersta för att Crocker ska fortsätta säljas och butikerna ska drivas vidare på något sätt. Gå gärna in på www.carler.se/nyheter där vi har som målsättning att publicera information.

 

Vad gäller för mig som konsument i samband med JC:s konkurs?

 Svar: Det beror på vilka krav du har gentemot JC, exempelvis om det rör sig om ett garantiärende eller ett outnyttjat presentkort. Konsumentverket har viss information om JC:s konkurs på följande länk:

https://www.hallakonsument.se/aktuellt/2019/kladkedjan-jc-har-gatt-i-konkurs—har-ar-dina-rattigheter/

 

Advokatfirman Carler

Advokatfirman Carler bjuder in till frukostseminarium

Fastighetsgruppen på Advokatfirman Carler informerar om rättsutvecklingen och de senaste trenderna avseende andrahandsupplåtelser av bostadsrättslägenheter den 24 maj 2019 kl. 8.30  på Kungsgatan 30, 2 tr.

Är du intresserad av delta? Anmäl dig till: info@carler.se

JC – KONKURSUTFÖRSÄLJNING

 

KONKURSUTFÖRSÄLJNING KOMMER ATT ÄGA RUM I JC:s BUTIKER

 

50% RABATT PÅ ALLT FRÅN DEN 8 MAJ TILL DEN 14 MAJ

75% RABATT PÅ ALLT FRÅN DEN 15 MAJ TILL DEN 19 MAJ

90% RABATT PÅ ALLT FRÅN DEN 20 MAJ TILL DEN 21 MAJ

 

INFORMATION OM BUTIKER OCH ÖPPETTIDER 

 

ÄVEN SYMASKINER, INVENTARIER OCH BUTIKSINREDNING KAN KOMMA ATT SÄLJAS I BUTIKERNA ENLIGT VAD SOM ANGES PÅ PLATS.

 

UNDER KONKURSUTFÖRSÄLJNINGEN GÄLLER INTE PRESENTKORT. INGEN UPPLÄGGNING AV KLÄDER ERBJUDS. INGET ÖPPET KÖP, INGEN BYTESRÄTT OCH INGEN GARANTI.

 

JC – BUTIKER OCH ÖPPETTIDER

 

FRÅN OCH MED DEN 22 MAJ ÄR KONKURSUTFÖRSÄLJNINGEN AVSLUTAD I JC:s BUTIKER.

 

BUTIKERNA ÄR GENERELLT STÄNGDA FÖR TILLFÄLLET.

JC SVERIGE AB I KONKURS

 

Den 25 april 2019 försattes JC Sverige AB (JC) i konkurs vid Stockholms tingsrätt. Mats Emthén, Advokatfirman Carler, förordnades som konkursförvaltare.

 

Konkursförvaltaren och hans medarbetare arbetar för närvarande intensivt, där första prioritet har varit att fatta lönegarantibeslut, så att de anställda kan få sin lön utbetald så snart som möjligt.

 

Under tiden som konkursförvaltaren sätter sig in i JC:s verksamhet, håller JC:s butiker tills vidare öppet som vanligt.

 

Vid frågor från kunder och leverantörer, vänligen kontakta jc.kund@carler.se respektive jc.leverantor@carler.se.

 

Mer information kommer inom kort.

 

Mats Emthén

Advokatfirman Carler

 

Advokatfirman Carler söker biträdande jurist

Vi på Advokatfirman Carler i Stockholm söker nu en biträdande jurist med ett genuint intresse för att arbeta med frågor som berör allmän affärsjuridik och i synnerhet obestånds-, fastighets- och processrättsliga frågor.

Advokatfirman Carler är sedan snart 60 år väl etablerad inom svensk och internationell affärsjuridik med kontor i Stockholm. Vi på Carler är specialiserade inom konkurser och rekonstruktioner samt i övriga insolvensrelaterade frågor, fastighetsrätt och tvistelösning. Vi söker dig som nyligen tagit juristexamen alternativt har gjort tingstjänstgöring.

 

Vi erbjuder dig:

En trevlig arbetsplats belägen i centrala Stockholm med god stämning och stora utvecklingsmöjligheter. För oss är det viktigt att våra medarbetare ges möjlighet till egna initiativ och inflytande över sin karriärutveckling. Vi erbjuder dig att via praktisk erfarenhet, utbildningar, mentorskap och stöd för nätverkande nå din fulla potential som affärsjurist.

 

Vem är du?

Du har hög juridisk kompetens och har god förståelse för ekonomiska frågor, är driven och har ett affärs- och lösningsorienterat tänk samt god samarbets- och kommunikationsförmåga. Vi värdesätter dina personliga egenskaper och din sociala kompetens högt. Du har vidare mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska både i tal och i skrift.

 

Välkommen med din ansökan senast den 15 mars 2019 till advokat Peter Eriksson. Urval sker löpande.

Frågor om tjänsten kan ställas till advokat Peter Eriksson eller advokat Rikard Stjernholm, 08-522 532 00.

 

Vi vill gärna utvecklas vidare och växa tillsammans med dig. Välkommen till Advokatfirman Carler!

 

Formalia:

  • Tillsvidare anställning m. provanställning
  • Heltid
  • Tillträde enligt överenskommelse